Her er våre flotteste garn til sommerstrikk – Sømsenteret

Forrige sommer skrev vi et blogginnlegg om alle de positive egenskapene til ull – selv om sommeren. Her skriver vi om oppfatningen de fleste har om at ull kun er forbeholdt  vinteren. Vi går litt inn på garn til sommerstrikk av ull i det innlegget, men det er mange flere muligheter vi enda ikke har skrevet om. I dette blogginnlegget skal vi ta for oss noen fibertyper og garnkvaliteter som passer ekstra godt til lange sommernetter! I tillegg viser vi frem noen flotte strikkemønstre som passer til. Akkurat nå er også nesten alt av garn satt ned med -30%! Dermed er det bare å la seg inspirere, for sommerstrikken har aldri vært billigere.

Rauma med PT Petunia

342 3 4

Raumas PT Petunia er et perfekt garn til sommerstrikk. Bildet er hentet fra Witre-samarbeidet som inneholder et stort utvalg nydelige kjoler, topper og jakker til sommeren. Garnet er laget av 100% Pima bomull og er deilig og mykt. Ettersom det er laget av bomull holder det godt i vask, har pustende kvaliteter og klør ikke.

Rauma har i tillegg et stort utvalg nydelige strikkemønster til sommerstrikken, og har i tillegg til fjorårets sommerkolleksjon av Witre akkurat sluppet en ny samling med lekre sommerplagg. I Rauma sitt mønstergalleri finner du et nydelig utvalg mønstre som passer like godt til nybegynnere som erfarne, til strukturstrikk og glattstrikk.

Dale Garns Merino 22

Dale Garn Merino 22 Oppskrift

Vi har akkurat fylt opp hyllene våre med Dales nykommer Merino 22! Garnet er laget av 100% merinoull, noe som gjør det kløfritt (for de fleste! Dette kan du lese mer om i dette tidligere blogginnlegget) og utrolig mykt. Her har du et perfekt garn til cardiganen du kan kaste over skuldrene mot kvelden, eller det nydelige strikkemønsteret til denne genserensom passer perfekt til kalde sommerkvelder.

Like flott til jeans som over sommerkjolen, denne genseren blir gjerne med deg fra sommernettene til tidlig høst. Alle strikkemønstrene til Dale Garn er gratis, så her er det lav terskel for å komme i gang!

Camilla Pihl Cloud

Vi har også fått inn Camilla Pihls nyeste garnkvalitet Cloud! Garnet er et kabelspunnet luksusgarn i 42 % babyalpakka, 42 % ekstra fin merinoull og 16 % polyamid. Cloud gir superlette og myke plagg, og helt nydelige sommerplagg! Cardiganen Bergenia vist over kan du finne gratis mønster til på Camilla Pihl sine nettsider.

Drops Garn

1 2

Den store garnprodusenten Drops har et bredt utvalg forskjellige garntyper, og selvsagt også mange garn til sommerstrikk. På nettsiden deres har de et overveldende utvalg gratis strikkemønstre som de i anledningen har samlet i en vår- og sommerkolleksjon. Genseren i bildet over er en av våre favoritter, strikket i en deilig Kid-Silk. Mønsteret er tilgjengelig gratis fra Drops, og passer perfekt til sommeren.

1 2 (1)

Denne strikkegenseren har flotte puffermer, supertrendy! Også dette mønsteret er gratis, og finnes på nettsidene til Drops. Genseren strikkes i Brushed Alpaca Silk, noe som gir genseren en silkemyk kvalitet og et lett glansfullt utseende.

Sommerstrikk er mer i vinden enn noensinne! Vi håper dette blogginnlegget kan være med på å inspirere deg til din sommerstrikk, og gleder oss masse til å se hva dere lager! Tagg oss gjerne @somsenteret og bruk hashtaggen vår #somsenteretdiy.