5 kreative ting å gjøre inne når det regner! – Sømsenterets blogg

5 kreative ting å gjøre inne når det regner! – Sømsenterets blogg

Skal du på tur til hytta med en uke med dårlig vær foran deg kan det være fint med ting å gjøre inne når det regner! En god aktivitet når det regner er selvsagt kvalitetestid foran symaskinen, men det er ikke alltid den er like tilgjengelig. I dette blogginnlegget kommer vi med 5 forslag på aktiviteter til regnværsdager du enkelt kan ta med deg på tur! Kanskje dette blir sommeren du lærer deg en ny hobby?

Ta med strikketøyet på tur

Strikking er ikke en hobby forbeholdt vintertid! Hva med å ta med deg strikketøyet? Rauma har akkurat sluppet en ny kolleksjon med flotte strikkemønstre til sommerplagg. Mønstrene bruker det deilige sommergarnet petunia av 100% pima bomull. Garnet får du kjøpt i vår nettbutikk.

Lær hvordan du strikker disse enkle klutene i vårt innlegg om DIY julegaver.

Lær deg å hekle

Hekling er både skikkelig trendy nå og enkelt å lære! I heftet fra Rauma nevnt over er det også hekleoppskrifter på flotte hatter, vesker, skjørt og en topp. Et annet perfekt evighetsprosjekt er lappeteppe laget av «granny squares». Dette er flotte firkantede lapper du enkelt hekler og lapper sammen til slutt. Vi digger trenden der lappene sys sammen til å bli en topp, veske eller jakke! Vi har et stort utvalg bomullsgarn som alle egner seg godt til hekling, i tillegg til et utvalg garn spesielt designet til hekling.

Crochet,handmade,granny,square,pattern,,crocheting,supplies,,assorted,colored,wool

Begynn å lage årets julegaver!

Hvor deilig er det ikke å allerede nå komme i gang med de hjemmelagde julegavene? Det er en perfekt ting å gjøre når det regner! Få en oversikt over hvilke gaver du skal produsere og ta med materialene på tur. Trenger du tips til julegaver? Sjekk ut vårt tidligere blogginnlegg med DIY julegaver, eller kanskje disse raske strikkede sokkene?

Du trenger ingen symaskin for å sy!

Det er lite som er like koselig som å sy for hånd inne når det regner ute. Ta med deg prøvelapper, fingerbøl, nål og tråd så kan du bruke regntunge kvelder til å øve deg på nydelige håndsydde knapphull og usynlig opplegg! Lær alt du trenger å vite om håndsøm i vårt tidligere blogginnlegg: slik syr du med nål og tråd.

Dette broderimønsteret og mange flere kan lastes ned gratis på DMC sine nettsider.

Handmade,and,sewing,background.,spool,thread,bobbins,,pincushion,,push,pins,

Broder

Å brodere kan være både kreativt, utforskende og deilig meditativt på en gang! Det gjør det til den perfekte ting å gjøre når det regner, så gir du også deg selv en god pause mellom slagene. Hvis du er helt fersk innen broderi har vi skrevet et blogginnlegg der vi går gjennom alle de forskjellige stingene du trenger å kunne for å komme i gang. Trenger du tips til broderi? Her er 3 ideer.

Vi håper dette inspirerte deg til en lang kreativ sommer – uavhengig av været! Tag oss gjerne på instagram @somsenteret hvis du legger ut prosjektene dine, vi digger å se hva dere lager!