Intervju med instagramstrikkeren mari.strikk – Sømsenterets blogg

Intervju med instagramstrikkeren mari.strikk – Sømsenterets blogg

Mari begynte å strikke i 2018 da hun begynte på sykepleierstudiet.
Romkameraten hennes hadde en veldig fin strikket genser, og ingen i Maris omgangskrets kunne strikke. Derfor bestemte hun seg like godt for å lære seg å strikke selv.
Mari hadde aldri strikket før, men fikk god veiledning fra tanten sin gjennom FaceTime. I tillegg var YouTube en god hjelp, og ellers var det bare å prøve seg frem. Nå kan hun strikke alle typer gensere, luer og mye mer!

Instagramkontoen mari.strikk ble opprettet i starten av korona etter råd fra mannen hennes.
I begynnelsen beholdt hun kontoen privat til familie og venner, men hun ble raskt rådet til å gjøre kontoen offentlig. Kanskje ville flere være interessert i å se kreasjonene hennes, og til og med la seg inspirere?
Da ble mari.strikk laget som et amatørprosjekt og utviklet seg raskt til noe større.

Gjennom instagramkontoen hennes har Mari blitt kjent med flere strikkere i alle deler av landet. Dermed har hun alltid en strikkevenn hun kan ta en kaffe med hvis hun er i deres by.

«Strikking er en veldig sosial hobby. Du kan ha det med deg på café, du kan invitere på strikkekveld, det er superkoselig! Og man kan gjøre noe produktivt samtidig som man ser på serier for eksempel.»

Mari har en regel: så fort hun synes at et prosjekt er stress eller hun ikke slapper av og koser seg tar hun pause. Regelen gjelder både med Instagram og strikking; hun vil kun gjøre det når det er gøy og ikke føle at hun må. Dette er spesielt viktig for å vedlikeholde den store lidenskapen for strikking.

Hva vil du si til de som vil begynne å strikke?

Begynn med noe du har lyst å bruke, for eksempel en genser. Da vil du lære mange forskjellige teknikker på ett prosjekt. Hvis du begynner med et skjerf kan det fort oppleves som litt kjedelig og ensformig.

Ikke alle prosjekter er nybegynnervennlige, men man kan velge oppskrifter i forhold til vanskelighetsgrad. Selv om mønsteret er merket med en høy vanskelighetsgrad betyr det ikke nødvendigvis at plagget er veldig vanskelig å strikke, men den inneholder kanskje en ekstra teknikk som du må lære deg. Ikke vær redd for å prøve deg frem!

Mari får ofte meldinger på Instagramkontoen mari.strikk om hvor nybegynnervennlig et oppskrift er. Det er lurt å spørre andre mer erfarne strikkere om råd og erfaringer når man er nybegynner.

Hva gir strikking deg, og hva motiverer deg til å strikke?

Mest av alt er det prosessen som motiverer Mari. Hvis det er et veldig fint prosjekt er resultatet selvfølgelig også motiverende. Men – å sitte og nerde litt på et nytt prosjekt eller nye teknikker er det hun synes er morsomst.
Resultatet er bare en bonus!

Mari ble veldig fornøyd med pleddet. Prosjektet var veldig gøy og pleddet ble enda finere enn hun trodde.

Sjekk ut teppet Mari strikket i samarbeid med oss på hennes instagramkonto og la deg inspirere!