Trenger du en symaskin som syr bokstaver? Vi har guiden! – Sømsenteret

Trenger du en symaskin som syr bokstaver? Vi har guiden! – Sømsenteret

Bokstavsømmer kan både være en nydelig teknikk for å merke klærne til barna, eller til dekor slik vi viste i vårt forrige blogginnlegg der vi sydde servietter. Ønsker du deg en symaskin som syr bokstaver? Hvis du har lyst til å oppgradere symaskinen din og kunne tenke deg denne funksjonen er dette blogginnlegget for deg.

Trenger du en spesiell symaskin for å sy bokstaver?

Teknisk sett kan alle maskiner med en nedsenkbar transportør sy bokstaver gjennom frihåndsquilt. Det krever litt øvelse, men kan absolutt være gøy å teste ut! Det eneste du trenger å gjøre da er å fjerne syfoten, eventuelt benytte deg av en frihånds quiltefot slik som denne, senk undertransportøren, løft eventuell overtransportør og sy rettsting guidet i mønsteret du ønsker å sy. Bruk helst en broderibacking slik som denne for å stive opp stoffet – spesielt hvis du ikke har en broderiramme. Dette er en spennende teknikk som trenger noe øvelse, og passer dessuten perfekt hvis du vil øve deg på å føre stoffet. Men – det tar lang tid og krever en del øvelse for å få det pent. Hvis du ønsker noe som går litt raskere med et mer forutsigbart resultat passer nok en maskin som kan sy bokstaver best for deg.

Hvilke maskiner kan sy bokstaver?

Singer C40

En bokstavsøm er i bunn og grunn bare sømmer maskinen sekvensierer for deg til et ord. For å tilby et helt alfabet inkludert spesialkarakterer trenger man altså et ganske stort utvalg sømmer. Derfor finner man kun bokstavsømmer hos elektroniske symaskiner. Dersom man ser på prisklassen begynner bokstavsømmene å komme når prisen er oppe i 7000 kroner. Akkurat nå får du Singer C430 til rabattert pris, noe som gjør de til våre rimligste symaskiner med bokstavsømmer. Dersom du har et budsjett som nærmer seg 10 000 kroner vil de aller fleste maskinene ha opptil flere bokstavsømmer.

Våre forslag

Det kan være overveldende å dykke inn i symaskinverden med en spesifikk funksjon i tankene. Hvis du trenger en symaskin som kan sy bokstaver skriver vi her litt om våre favoritter i stigende pris, forhåpentligvis kan det hjelpe deg med å ta et valg!

Bernina Bernettte sew&go 8 er den første maskinen vi trekker frem som en symaskin som syr bokstaver. Denne symaskinen er toppmodellen i sew&go serien. Her får du mye maskin for pengene i en kompakt forpakning du kan ta med deg til kurs eller sykvelder. Maskinen har 1ett alfabet med 97 tegn, og i tillegg 100 øvrige sømmer med en sømbredde på opptil 7 mm.  Akkurat nå er maskinen i tillegg på tilbud, slik at du kan få maskinen til en enda bedre pris. Denne maskinen passer veldig godt både til nybegynnere og viderekommene.

Sew And Go

Husqvarna Viking Opal 650

Hopper vi opp et nivå kommer vi til Husqvarna Vikings Opal 650. Denne maskinen har berøringsskjerm og 3 alfabeter, i tillegg til muligheten til å lagre 4 sekvenser. Hva med å lagre navnet til hver av barna, slik at en navnelapp kun er et par tastetrykk unna? Opal 650 er også et supert alternativ dersom du reparerer mye klær, og den tynne friarmen gjør at du enkelt kan legge opp buksebein til små barn.

Brother Innov-is A150

Denne maskinen fra Brother leverer funksjoner på et profesjonelt nivå med en automatisk trådkutter, elektronisk keypad og en glidebryter for hastighetskontroll. Med 150 dekorative sømmer og 4 fonter tilbyr A150 en verden av muligheter.

Pfaff ambition 620

Pfaffs ambition serie er den perfekte symaskinserien for deg som syr dine egne klær på hobbybasis, og er symaskinen brukt i de siste to blogginnleggene. Maskinen er en av våre mest populære, noe som ikke er vanskelig å forstå med det flotte designet og de mange nyttige funksjonene. Ambition 620, og modellen 630 rett over, sporter begge to bokstavsømmer. Bokstavsømmen til ambition 620 kan du se i bruk i blogginnlegget vårt om 17 mai pynt.

Pfaff

Juki HZL DX5

Japanske Juki er en leverandør av skikkelig kvalitetsmaskiner av industriell kvalitet. I tillegg til bokstavsømmer kan du med denne maskinen ta nytte av en flott jevn transportering ved hjelp av BOX Feed transportørsystem som holder stoffet i kontakt med maskinen lenger. Det vil gi et enda jevnere sømbilde!

Husqvarna Viking Brilliance 75Q

Når du ønsker en symaskin av skikkelig høy kvalitet er Husqvarna Viking Brilliance 75Q en av de mest aktuelle kandidatene. Med en innebygd syinstruktør i touch-skjermen og hele 4 fonter til bokstavsømmer du kan velge mellom (Block, Brush Line, Script og Cryllic {Russisk}). Maskinen har faktisk over 460 sømmer som kan være så mye som 54 mmm brede(!), så her vil det ta lang tid før du har behov maskinen ikke dekker!

Juki DX 2000 QVP

Dette er en av Jukis toppmaskiner! Her kan du tilpasse maskinen til dine behov. Med en fotpedal med programmerbar hæl, automatisk fotløft og mye mer blir maskinen raskt som en forlengelse av deg selv. Med fire forskjellige fontstiler (block, brush, script og outline) vil du kunne dekke et hvert behov.

Bernina B 475 Quilters Edition

Nå er vi i toppsjiktet! Bernina produserer noen av verdens beste symaskiner, og 475 QE er så kraftig, rask og lett å bruke at det nesten føles magisk. Bernina skuffer aldri, og denne gangen tilbyr de hele 840 sømmer – deriblant 4 forskjellige fonter og svimlende 200 dekorsømmer.

Bernina Quilters Edition

Pfaff creative 3.0

Vi runder av toppsjiktet av symaskin som syr bokstaver med nydelige Pfaff creative 3.0! Denne maskinen vil imponere deg med sitt optimale design, som gir en utrolig bevegelsesfrihet og stor plass til høyre for nålen. Du har også den lengste friarmen på markedet. Her får du 4 innebygde fonter du kan velge mellom, samtidig som funksjonen «Stitch Creator» faktisk gjør at du kan designe dine evne sømmer med opptil 9mm stingbredde. Her får du altså i pose og sekk – du får fleksibiliteten til frihåndsøm samtidig som du automatisk kan gjenta det egenlagde designet ditt så mange ganger du trenger. Snakk om komplett pakke!

Vi håper dette gjorde det litt enklere å finne en symaskin som syr bokstaver. Har du testet bokstavsømmer på maskinen din? Vi digger å se prosjektene deres på instagram! Tagg oss gjerne @somsenteret og bruk hashtaggen vår #somsenteretdiy.