Slik kan du strikke raske julegaver! – Sømsenteret

Slik kan du strikke raske julegaver! – Sømsenteret

Er du stressa for årets hjemmelagte julegaver, og trenker en oppskrift for å strikke raske julegaver? Vi har akkurat det du trenger! La meg presentere tidenes enkleste og raskeste hjemmelagde sokker – som også er utrolig enkel å tilpasse størrelser. Hele sokken er nemlig strikket som et flatt rektangel i ribbestrikk! I dette blogginnlegget viser jeg deg hvordan du går frem.

Du trenger:

Så enkelt kan du strikke raske julegaver!

Vi begynner med å legge opp maskene! For å strikke sokkene helt like som meg begynner du med å legge opp 27 masker. Dette ble hos meg cirka 18 cm bredt. Dersom du ønsker å gjøre sokkene smalere eller bredere kan du øke eller senke antall masker du legger opp. Merk deg da at antall masker alltid skal være oddetall slik at ribbemønsteret går opp. Så er det bare å strikke ribbstrikk hele veien! Det vil si at du strikker en rett og en vrang maske første omgang, og strikker en vrang og en rett maske neste omgang. Fortsett å strikk ribbestrikk helt til kvadraten din måler 41 cm. Her kan du også tilpasse litt, og enten strikke lengre eller kortere for å påvirke hvor høy sokken din skal være. Dersom du for eksempel strikker til kvadraten er 30 cm lang vil du få en sokk uten brett, men du vil kunne strikke hele paret med ett nøste Cloud.

Sy sammen sokken!

Nå er du allerede snart i mål! Det neste steget er å samle sammen tuppen. Vanligvis vil man forme tuppen av en sokk ved hjelp av felling, men det trenger du ikke her!

Begynn med å klippe den resterende tråden din cirka 50 cm lang. Ved hjelp av en ullnål skal du nå trekke tråden gjennom alle maskene dine.

Når du strammer maskene sammen vil du se at tuppen på sokken former seg superenkelt!

Fest tråden med noen sting i den første masken du trakk garnet gjennom, før du syr sammen langsidene av sokken med samme tråd. Her har jeg gjort det superenkelt, og syr sammen den første masken på hver side med en form for stigesting. Jeg fører nålen inn i en maske, trekker den gjennom masken på motsatt side og strammer til.

Når du har nådd toppen av sokken er det bare å feste tråden, så er du i mål!

Så enkelt kan det være å strikke raske julegaver; skikkelig digge kosesokker.

Strikker du også julegaver i år? Vi digger å se hva dere gjør! Tagg oss på instagram @somsenteret og bruk hashtaggen vår #somsenteretdiy.