Sy om klær du har liggende i skapet til helt nye ting – Sømsenteret

Sy om klær du har liggende i skapet til helt nye ting – Sømsenteret

Redesign er i vinden som aldri før. Dette har med å gjøre at det er enkelt, billig og ikke minst miljøvennlig å sy om klær. Om du har noe gammelt tøy eller andre tekstiler liggende, ikke kast det. Du kan lage noe nytt og kult ut av det!

Å sy om klær er ikke så vanskelig som du kanskje tror

Redesign trenger ikke å være så vanskelig. Du kan starte lett med å bytte ut knapper eller stryke på merker. Du kan også sy inn, sy opp, sy ut eller ned plagg som ikke passer lenger. Bare små justeringer som dette kan gjøre at du vil bruke plagget igjen.

Du trenger nødvendigvis ikke å sy om gamle klær til klær igjen heller. Her kommer en liste med forslag til hva du kan lage av gamle klær!

1. Handlenett

Om du har en gammel hettegenser, t-skjorte, ullteppe, skinnskjørt eller fleece kan dette få nytt liv som et handlenett! Det er mye mer holdbart, miljøvennlig og ser mye bedre ut en noen plastposer. Klipp ut to like store firkanter av ønsket størrelse og tekstil, og to lange remser. Sy sammen firkantene og reimene fast på vrange, og vreng tilbake når du har sydd rundt.

Handlenett Ferdig

2. Votter

Om du har en gammel ullgenser liggende kan du lett få deg et par nye votter! Klipp ut et mønster av en vott i ønsket størrelse. Sy de to delene sammen på vrangen, vreng de tilbake å der har du et helt nytt par med votter. Akkurat som du vil ha de!

3. PC-bag

Ønsker du deg en pc-bag som ingen andre har, kan du lage den selv ved å sy om klær du har liggende i klesskapet! Da er du helt sikker på at du får noe ingen andre har. Om du har et gammelt pledd, en solid skjorte eller noe annet med litt solid tekstil kan du lett sy dette om til en kul pc-bag. Klipp ut to rektangler i passe størrelse og et lokk i trekant form. Sy det sammen på vrangen og finn en fin knapp til å feste lokket med.

4. Tøy-veske

Av et gammelt skjørt, college-genser eller bukse kan du lage en enkel og kul veske. Her har vi et mønster til veske som det er enkelt å klippe etter.

Invester i en god symaskin og sytilbehør

Om du har tenkt til å starte med redesign er det lurt å investere i en god symaskin og godt sytilbehør. Med feil symaskin og dårlig sytilbehør kan oppgaven med å sy om klær gå fra å være morsomt til utrolig vanskelig og trått. Dette er ikke noe du ønsker når du skal starte dine redesign prosjekter. Her hos Sømsenteret har vi et av Norges største utvalg av symaskiner og sytilbehør.

Om du ønsker å freshe opp gammelt tøy med nye knapper eller bånd har vi også et stort utvalg av dette!

Les også: REDESIGN: GI DINE KLÆR NYTT LIV

For flere produkter besøk vår nettbutikk eller en av våre butikker.

Lykke til!:)