The Little Pink Dress

The Little Pink Dress

En av våre ansatte har sydd en søt kjole med materialer og mønster fra butikken vår. Her har hun laget en fremgangsmåte på hvordan den lages slik at du også kan sy deg denne kjolen.

Skjermbilde 2024 02 12 Kl. 11.27.14

Materialer

For å lage denne kjolen trenger du Vogue very easy mønster V9278, og ca 1,5m med Dalston Jacquard, Liberty Fabrics Straight Banana Rose Varenr: 114597.

Fremgangsmåte

Brett ut mønsteret som kommer med i pakken og teip det ned så mønsteret ikke flytter på seg. Så finner du fram mønsterpapir og tegner av de delene som du skal ha. Størrelsesguide finner du i bruksanvisningen i pakken. Når du har tatt ut mønsterdelene dine på papiret klipper dem ut. I Vogue-symønstre er det inkludert 1,5 cm sømrom. Du skal derfor sy 1,5 cm innenfor den klipte kanten.

Legg stoffet på brett og plasser mønster delene der det er plass på stoffet. Husk å legg dem riktig i forhold til trådrettningen (pilen på mønsterdelene). Front skjørtstykke skal ligge mot brett så den blir dobbel uten noe søm foran.

Sy overdelen:

Start med å montere stroppene på kjolen. Fold sammen stroppen utsiden inn, pinn lukningen og sy rett ned en cm inn. Deretter klipper du bort litt av den ene cm som du nettopp har sydd. For å vrenge stroppene kan du bruke en sikkerhetsnål, fest sikkerhetsnålen på den ene enden av stroppen og tre den helt gjennom. Dra den gjennom og stryk stroppene flat.

Det neste du gjør er å sy innsnittene på cupen til toppen, fronten og sidestykene. Dette gjør du to ganger.
Mål opp hvor du vil ha stroppene og pinn dem på plass. Deretter plasserer du det ene forstykket oppå det andre rettsiden mot hverandre. Sy stykkene sammen, fold dem ut, klipp av unødvendig stoff og stryk det pent på plass. 


Sy sammen alle delene:

Sy sammen skjørtdelen, så fester du overdelen med toppen rett mot rett og sy dem sammen. Du kan bruke overlock for å sikre alle sømmene eller bruke teknikken prinsessesøm på skjørtdelen også.

Det siste du skal sy er en usynlig glidelås bak på kjolen ( vedlagt en YouTube video på hvordan du syr den) og opplegget nederst på kjolen.