VASKBAR PAPP

VASKBAR PAPP

Har du hørt om vaskbar papp? Det er et fantastisk materiale som kan brukes til en rekke hobbyprosjekt hjemme!
Vi forklarer hva det er, hvilke egenskapet det har, og hva du kan lage med det i denne posten! <3

VASKBAR PAPP

Vaskbar papp er laget av cellulose-fibre, eller trefibre, og kjennes ved første berøring som en læraktig papp. Det tåler å bli vasket i maskin på opp mot 60 grader (avhengig av overflatebehandling), kan strykes med strykejern, og sys sammen med symaskin. Siden materialet kan vaskes, kan det bli en perfekt gjenbrukspose til lunsjskivene, eller brukes til å oppbevare frukt/grønt på benken og i kjøleskapet. Nederst i denne posten viser vi hvordan du kan sy ditt egen pennal/veske av vaskbar papp.

VEGANSK SKINN


Materialet går ofte under navnet vegansk skinn, da det får et skinn-aktig utseende etterhvert som det blir brukt.
Du kan trykke/stemple på det, samt bruke vinyl. Det kan derfor være et perfekt alternativ til å lage egne merkelapper, nøkkelringer med navn, eller andre fine gaver. Hva med å lage dine egne gjenbruksposer av det? Eller spesielle gaveposer til spesielle anledninger?

PERFEKTE GAVER

I nettbutikken finner du nå vaksbar papp i flere herlige farger fra brune toner til metallisk finish! Slikt kan det bli mange fine gaver av. Hva med å lage et nytt cover til laptopen til kjæresten eller nettbrettet til far? Eller gi bort et pennal til noen som snart skal tilbake på skolebenken? Trenger noen du kjenner en ny sminkepung, kortholder, eller lommebok? De beste gavene er de du lager selv!
Vi håper denne posten inspirerer dere til å være kreative med vaskbar papp, og vi håper dere deler deres prosjekt med oss på  Instagram og/eller Facebook!

Fortsett ned for å se hvordan du syr en liten veske med glidelås trinn og trinn!

SYPROSJEKT I VASKBAR PAPP

Du kommer til å trenge: vaskbar papp, blyant/merkepenn, linjal, saks, glidelås og symaskin.

MÅL OG KLIPP

Mål av lengden på glidelåsen, og klipp to rektangler som er litt bredere enn glidelåsen og så høye som du ønsker det ferdige pennalet.

SY PÅ GLIDELÅSEN

Sy glidelåsen din mellom de to reklanglene slik:

Vi valgte å legge glidelåsen utenpå pennalet for å vise tapen på glidelåsen og gi et tøft utseende, men du kan også sy glidelåsen slik at bare tennene vises. «Råkantene» på vaskbar papp trenger ikke å bli kastet over, og du kan bestemme om du klipper med taggesaks for å få en kulere kant, eller bare med vanlig hobbysaks.

SY SAMMEN I SIDENE OG BUNNEN

Legg de to sidene mot hverandre rettside mot rettside og sy sammen sidene og bunnen. Pass på å åpne glidelåsen litt, slik at du får vrengt pennalet til slutt!

Vi la inn en liten hempe øverst i den ene siden av pennalet. Det gjør det enklere å åpne/lukke, og gir deg muligheten til å henge det ferdige pennalet opp. For å få til dette: klipp ut en passende remse, og brett den i to, med rettsiden ut.

Legg den så øverst i den ene sidesømmen, rett under glidelåstennene på denne måten:

Pass på sømrommet ditt – endene på remsen skal bli sydd inn i denne sømmen.

SY HJØRNENE NEDERST PÅ PENNALET

Kna og vri litt på pennalet for å myke opp den vaskbare pappen. Vi renklipte og gjevnet også ut sømrommet rundt hele. Nå skal du brette inn hjørnene nederst, for å gi pennalet en bunn og sider.

Klyp hjørnene sammen slik at sidesøm ligger over bunnsøm, og sy inn hjørnet på denne måten:

Sømmen i hjørnet bør ikke være lengre en et par cm, slik at du beholder bredden på det ferdige pennalet. Klipp ned hjørnet, så er du klar til å vrenge pennalet!

 

VRENG!

Vreng pennalet med rettsiden ut, og du er ferdig!

Så fort og enkelt kan dette gjøres! Perfekt kvelds- eller helgeprosjekt! <3