SY VESKE I IMITERT SKINN

SY VESKE I IMITERT SKINN

Å sy din egen veske kan være en bra start for deg som er nybegynner, men også for deg som er litt mer erfaren. Er du mer erfaren kan du legge til flere detaljer og finish på vesken.

Du kan sy veske i hvilket stoff du vil, men det blir gjerne et bedre resultat om du velger et tykkere stoff. Da blir vesken stødigere og gir et skarpere utrykk. Til denne vesken har vi  brukt imitert skinn som passer veldig godt til å sy veske.

 

Her kommer et forslag til hvordan du kan sy din egen veske helt selv, og du kan selv endre formen så du får en veske som passer deg perfekt.

 

imitert skinn
Finn frem det stoffet du ønsker å bruke. Her er det blitt brukt hvit skai

 

Pass på underveis å legge til en cm i kantene så du har plass til å sy.

 

 

Finn formen du ønsker på vesken din og klipp ut. Her har fronten to deler men du kan også velge å lage den hel. Klipp ut fire deler og sy to og to sammen rett mot rett så du får to hele sider.                           

 

Du kan enten sy ned kanten på oversiden med en enkel stikning eller lage et belegg, alt etter dine syferdigheter.

Velger du å lage belegg så klipper du ut en del som er lik toppen av vesken og strekker seg rund 5-6 cm ned. sy den deretter rett mot rett langs kanten. klipp hakk i sømrommet og brett over og sy en stikning slik at den holder seg på plass.

 

 

 

Mål rundt kanten av vesken din og mål hvor lang du ønsker at stroppen skal være, og legg sammen. finn også ut hvor bred du ønsker stroppen og klipp ut en bit etter målene.  Sy sammen endene rett mot rett så du får en sirkel. 

 

 

Sy det lange båndet langs hele siden av forsiden og gjør det samme med baksiden. Husk å sy rett mott rett. Brett gjerne inn kantene på den delen som blir stroppen av vesken og sy en stikning langs kanten.

 

sy veske
Voila! Du har din nye veske!

 

 

Har du lyst til å prøve deg på en annen type veske? Vi har flere oppskrifter, prøv for eksempel VIL DU SY EN VESKE? SLIK GJØR DU DET!

For mer inspirasjon besøk SØMSENTERET.NO