Sy din egen 50-talls kjole – Finn inspirasjon til tekstiler og mønster

Sy din egen 50-talls kjole – Finn inspirasjon til tekstiler og mønster

Føler du deg inspirert til å sy ditt eget 50-talls antrekk etter å ha sett forrige episode av Det store symesterskapet? Her har vi samlet noen tips og produkter som kan hjelpe deg med å sy din drømme 50-talls kjole!

50-tallet inneholder en stor variasjon innen mote og stiler som fortsatt er kult i dag. Det er derfor kanskje ikke så rart at Det store Symesterskapet har valgt å gå tilbake til 50-tallet denne uken. 50-tallet var kanskje det beste tiåret innen motebilde. Mote gikk fra å være noe som var forbeholdt eliten til å bli tilgjengelig for alle. Klær skulle være overdådig, og det var stort fokus på feminine former og en tøff maskulinitet.

50-talls klær for kvinner

Det er flere udødelig plagg og stiler fra 50-tallet. Det var for eksempel da Christian Dior introduserte sin New-look stil med elegante og feminine timeglassformer. Det satte standarden for moten med store skjørt og smal midje, noe som er definerende for 50-talls stilen for mange. Utover 50-tallet gikk moten litt vekk fra det konservative og ble mer sexy, med trange og korte skjørt. Pastellfarger og sterke farger var populært. Noe man ser kan være like populært i dag!

50-talls kjole fra Burda symønster

Om du ønsker å skape din egen elegante og feminine 50-talls kjole har vi mønster fra Burda som gir deg god hjelp på veien mot drømmekjolen! Vi har også et stort utvalg av Designer stoffer, slik at du kan sy din helt egen Dior 50-talls kjole.

Om du ønsker å gi kjolen et mer Vintage look kan du for eksempel ta knapper fra et gammel plagg fra bestemor/mors garderobe. Du kan også bruke tekstil fra gamle plagg som morsomme detaljer, for å gi kjolen en enda mer spesiell og vintage look. Vi er sikre på at du klarer å sy en 50-talls kjole som folk kommer til å se langt etter!

50-talls klær for menn

For menn var ikke moten like fargerik og sprudlende. Klærne besto for det meste av ensfargede nyanser av blått, brunt eller grått. Dressene var formløse og ofte toppet av med en stilig hatt. Det var også trendy å bruke vest over skjorte og cardigan som genser. Selv om ikke motebilde for menn på 50-tallet ser så spektakulært ut som for kvinner, ser man at 50-talls looken enda er trendy. Vi har noen mønster som kan hjelpe deg med å få 50-talls looken for menn! Du finner også masse tekstil som kan brukes til å sy 50-talls antrekket i vår nettbutikk!

Det samme gjelder her som for kvinner. Om du ønsker en mer vintage og spesiell look, finn noen gamle klær og bruk de til å piffe opp antrekket!

 

Lykke til med ditt 50-talls antrekk! 🙂