SY DIN EGEN TOALETTMAPPE!

SY DIN EGEN TOALETTMAPPE!

Trenger du et nytt syprosjekt? Da kan du sy toalettmappe! Det er kjempelett og morsomt og kan også være en super gave å gi hvis du vil være litt tidlig ute med å starte på julegavene. Alt du trenger er litt stoff og en glidelås. Følg denne enkle oppskriften på hvordan du kan sy toalettmappe på 1-2-3!

Mønstret stoff i biter til å sy toalettmappe.
Start med å velge stoffet du ønsker å sy toalettmappen i. Her har vi brukt brunt Jacquard stoff. Bruk gjerne et litt stødig stoff, eller gjør det stødigere ved å stryke vliselin på stoffets bakside.

 

To avlange stoffbiter, illustrert.
Klipp ut to avlange biter. Størrelsen avhenger av hvor stor du ønsker at toalettmappen din skal være. Sy glidelåsen i hver av bitene, rett mot rett. Lurer du på hvordan du syr glidelås? Se hvordan på vår instagram.

 

Illustrerte stoffbiter til toalettmappe lagt samme rett mot rett.
Legg de to endene sammen, rett mot rett sammen og sy de sammen.

Sy sammen sidene på toalettmappen og sy over endene på glidelåsen din. Pass på at glidelåsen og sømmen i bunnen matcher.

Illustrert bilde av stoffbiter som kan sys sammen i hjørnene for å lage en toalettmappe i riktig form.
sy over hjørnene som vist på bildet. pass på at det blir likt på alle sider. Hvor langt inn du velger å sy kommer også an på hvordan du ønsker at toalettmappen din skal se ut, så her er det bare å prøve seg frem.

 

Klipp av det overflødige stoffet og overlock gjerne råkanter. Om du ikke har en overlock maskin kan du bruke sikksakk-søm. Har du lyst på en overlock maskin har vi flere i butikk eller på somsenteret.no, for eksempel Bernia Bernette B44 Overlock.

 

Vreng toalettmappen og vips, så har du sydd din egen toalettmappe!

Ferdig sydd toalettmappe i brunt/sølv mønstret stoff og med sølv glidelås.

På denne måten kan du også sy penal, bare endre på størrelsene og lek deg frem!

 

Sitter du igjen med rester fra dette eller andre syprosjekter? Da kan du for eksempel sy scrunchie!

Flere produkter og inspirasjon kan du finne på våre hjemmesider, SOMSETERET.NO