PROBLEMER MED SYMASKINEN – Sømsenterets blogg

PROBLEMER MED SYMASKINEN – Sømsenterets blogg

Har du problemer med at symaskinen din lager løkker på undersiden av stoffet når du syr? Det finnes forskjellige årsaker til at dette skjer. Her kan du lese mer om hva du kan gjøre for å unngå dette problemet.

Mulige årsaker til løkker på tråden på undersiden av stoffet

  • Overtråden er ikke tredd riktig
  • Feil trådspenning over
  • Dårlig tråd
  • Du syr med vokset tråd
  • Feil type nål i forhold til stoff og tråd
  • Nålen er bøyd

Hvordan fikse løkker på undersiden av stoffet

Start med å bytte til en helt ny nål (nåler). Sjekk deretter at du har en god tråd (tråd) eller prøv en annen trådsnelle som du har. Tre hele overtråden på nytt og vær helt sikker på at du har fått tredd den riktig. Når du skal tre overtråden så må du alltid ha trykkfoten i øverste posisjon.

Når du har tredd overtråden hele veien så tar du tak i trådsnellen sånn at tråden ikke får beveget seg. Ta så tak i trådenden som går ut av nålen og stram til tråden for å være sikker på at den har kommet inn i alle hull og kroker.

Sjekk at overtrådspenningen står på mellom 4-5 som er det mest normale på de fleste symaskiner. Før du starter å sy så kan du teste om det er riktig ved å sette ned trykkfoten og dra trådenden mot deg.

Dersom tråden går såpass tungt at du føler tråden vil ryke eller at nåla vil knekke når du drar i den, så virker det riktig. Går det lett så sjekk at du har fått tråden ordentlig inn mellom trådspennings-skivene.

Fortsetter tråden å gå lett og du har sjekket at tråden ligger ordentlig inne så kan det være en feil med maskinen din. Ta opp trykkfoten og gjør det samme, nå skal det nesten ikke være noen motstand når du drar i tråden. Hvis ikke noe av dette hjelper så anbefaler vi at du leverer symaskinen til Sømsenteret for service (link til service siden)

Master,repairs,the,sewing,machine.,internal,cleaning,of,the,mechanism.