Overlock maskin

Overlock maskin

En overlockmaskin, også kjent som en serger, er en spesialisert symaskin som brukes til å sy overlock-sømmer på stoffkanter. Denne typen søm er en kombinasjon av en rett søm og en kantstingsøm, og den er vanligvis brukt for å hindre at stoffkanter rakner og for å gi et rent og profesjonelt utseende.

Web Image Juki Mo 50 En 1363998106

Overlockmaskinen skiller seg fra en vanlig symaskin ved at den har flere trådspoler og trådspenner, vanligvis fire eller fem. Den bruker også flere nåler (vanligvis to) og har kniver eller skjæreblader som trimmer stoffkanten mens den syr. Dette gir et rent kutt langs kanten og hindrer at stoffet rakner.

Overlockmaskiner er ideelle for en rekke prosjekter, inkludert klesproduksjon, søm av stretchstoff, oppretting av sømmer på strikkeplagg, samt for å legge til dekorative detaljer på kantene av plagg. De er spesielt nyttige for å sy sammen stoffkanter, lage elastiske sømmer og utføre andre avanserte sømteknikker.

Web Image Bernina L 460 Overlockmaskin 28860853530 79c97c9818 O 1704495049

Mens overlockmaskiner er svært nyttige og effektive for spesifikke sømoppgaver, er de ikke ment å erstatte en vanlig symaskin. Vanlige symaskiner brukes fortsatt til å utføre andre typer sømmer og detaljarbeid som ikke kan gjøres med en overlockmaskin. Derfor er det vanlig for syere å ha både en vanlig symaskin og en overlockmaskin i sitt syutstyr.