Gamle symaskiner og deres verdi – Sitter du på en gullgruve? – Sømsenteret

Gamle symaskiner og deres verdi – Sitter du på en gullgruve? – Sømsenteret

Har du gravd fram en gammel symaskin hos bestemor som du lurer på hva er verdt? Her skal vi svare deg på om din gamle symaskin er verdt sin vekt i gull eller er klar for resirkulering.

For å finne ut om symaskinen din er verdt å beholde eller om det er på tide å levere den inn til nærmeste miljøstasjon, må du finne ut hvilket årstall den er i fra.

1970 – Symaskinens gullalder

I 1970 var symaskinen på topp. Nå hadde de fått alle de nytte-sømmene vi bruker i dag. Symaskinen ble også bygget med mål om at de skulle vare i mange 10-år fremover. Her ble det brukt slitesterke metalldeler til det meste, og dette er symaskiner som fint kan fungere i dag om de får en liten smøring og justering. Pfaff 1200 serien er blant disse maskinene. Den ble startet i slutten av 60-tallet og gikk helt til 1979. Bernina 730 er også en symaskin som er svært god, og som fint fungerer i dag med litt smøring. Husqvarna sin 2000 serie er også en symaskin bygget med høy kvalitet som fint kan fungere den dag i dag. Dette er symaskiner som i dag holder samme kvalitet som symaskiner i 25-35000 kr klassen i dag.

1990/2000 – Symaskin bransjen i forandring

Som alle andre produkter hadde også symaskiner en epoke der de prøvde å gjøre produktene billigere med å bruke billigere og mindre slitesterke deler. Dette resulterte i produkter som ikke hadde samme kvalitet som de hadde før. Dette er symaskiner fra 1990 og tidlig 2000-tallet. Her ser vi at produsenten dessverre har bestemt seg for å ta i bruk mindre slitesterke plastikkdeler på de stedene det lot seg gjøre.

Så hva er symaskinen min verdt?

En symaskin som er laget i «gullalderen» av symaskiner kommer dessverre ikke til å være verdt spesielt mye i dag, selv om de er bygget med svært høy kvalitet. Dette er fordi nyere symaskiner har mye bedre utvalg av hjelpemidler, som gjør maskinen letter for deg som bruker å jobbe med. Og de kommer med en rekke mer pyntesømmer. Så vår anbefaling er, om du har en gammel symaskin, behold den. Enten til bruk eller til en pyntegjenstand hjemme.

For mer inspirasjon til hva du kan gjøre med symaskinen din, les INSPIRASJON TIL ENKLE TING Å SY PÅ SYMASKINEN

For flere produkter besøk SØMSENTERET.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *