Tykt garn gjør at strikkingen går fortere – her er våre favoritter – Sømsenteret

Tykt garn gjør at strikkingen går fortere – her er våre favoritter – Sømsenteret

Tykt garn er en storfavoritt blant både nybegynnere og de som gjerne skulle ønske at strikkingen gikk litt raskere. I tillegg har chunky strikk vært veldig populært de siste årene, både som klesplagg og tilbehør. Strikk med tykt garn kan være utrolig morsomt, men det er ikke for alle – og det har både positive og negative sider. I dette blogginnlegget vil vi presentere de forskjellige fordelene ved tykt garn gjennom noen av våre favorittgarn. Vi regner garn som krever en pinnestørrelse på 6 mm eller mer som tykke garn.

Rowan big wool

Rowan big wool er vårt aller tykkeste garn, her må du opp i pinnestørrelse 10. Ettersom det er laget av 100% ull er det godt og varmt, og av utrolig høy kvalitet. En negativ side ved tykt garn er at det ofte ikke er spunnet slik normen er hos tynnere garn, noe som gjør at garnet kan flike seg og være vanskelig å jobbe med. Dette er ikke tilfellet med Rowan big wool, noe som gjør det til en storfavoritt!

DSA Pus

Fra Du Store Alpakka finner vi vårt nest tykkeste garn med pinnestørrelse 9. Pus er et nydelig loddent garn av alpakka, akryl og polyamid. Denne materialsammensettingen gjør at garnet (på tross av å være et tykt garn) fremstår som lett og luftig. Den supermyke kvaliteten gjør plaggene utrolig behagelige, og som vi snakket om i «hvilke garn klør ikke» vil de aller færreste oppleve alpakka som et garn som klør. Garnet er drøyt i bruk, hvis du for eksempel vil strikke en god og myk hals vil du kun trenge et par nøster.

Dsa Tykt Garn

Drops Snow

Drops er kjent for de fleste, og garnet som tidligere het eskimo men nå går under navnet snow! Her har vi en pinnestørrelse på 8. Garnet er utrolig mykt og godt av 100% ren ull, dersom du ønsker det kan snow til og med toves. Drops Snow er et perfekt vintergarn, men det passer også utmerket til en vårlig vest eller tilbehør.

23 2
Her er et eksempel på Drops Snow i bruk, hentet fra Drops sine hjemmesider. Klikk på bildet for å få tilgang til strikkeoppskriften, som er helt gratis!

Camilla Pihl OLAVA

Det siste garnet vi ønsker å trekkke frem av tykt garn er nykommeren Camilla Pihl Olava. Blogger, designer, forretningskvinne og modell Camilla Pihl har i samarbeid med House of Yarn laget en garnserie, og vi er stolte av å ha olava og fnugg i vår nettbutikk! Olava er et garn som består av 50% alpakka og 50% highland-ull, noe som gjør det utrolig mykt og varmt. Garnet har et veldig fint maskebilde, og er et spesielt godt valg for nybegynnere. Strikker du det sammen med Camilla Pihl Fnugg kan du leke deg med å strikke dobbelt garn ton-i-ton, få effekter med forskjellig garn i striper og mønster – eller mikse farger for et nydelig, melert uttrykk. Og på nettsidene til House of Yarn finner du en masse gratis strikkeoppskrifter! Trykk deg inn på oppskriften du liker for å laste ned oppskriften.

Camilla Phil Fnugg Oppskrift

Test ut tykke garn selv! Det kan være lurt å begynne med et lite prosjekt, slik som et skjerf for å finne ut om det er noe for deg. Hvis du aldri har strikket før, kan du sjekke ut strikkevideoen under der vår SOME-ansvarlige som selv er grønn på strikk lager seg et skjerf. Lurer du på hva du skal strikke? Få inspirasjon til påskestrikken her!