Trenger du inspirasjon til påskestrikk du kan ta med på hytta?

Trenger du inspirasjon til påskestrikk du kan ta med på hytta?

Vi går mot lysere tider! Det gode været vi har hatt i Oslo i det siste har virkelig gitt den skikkelig gode påskestemningen, og vi lar oss selvsagt inspirere til årets påskestrikk.

Lite er like hyggelig som å strikke sin egen påskepynt! For snart ett år siden liste vi dere hvordan dere kan strikke deres egne påskeegg. Perfekt vinduspynt! I år har vi igjen saumfart Pinterest slik at dere ikke trenger det, og testet vår favorittidé.

 

Påskestrikk - eggevarmere!

Påskeinspirerte eggevarmere

 

Disse eggevarmerene er perfekte til påskestrikk, og du rekker fint å sy en eggevarmer hver kveld på hytta. Har du restegarn er dette et flott prosjekt for å bruke opp det, men hvis du ønsker det samme resultatet som oss har vi brukt DSA Faerytale sammen med strømpepinner i størrelse 4 for et ekstra tett resultat som ikke spriker rundt egget.

 

Inspirasjonen vår kom fra bloggen mariannaslazydaisydays, og oppskriften hennes kan du finne her.

 

Slik gjør du det!

r= rett maske

v= vrang maske

2smn= strikk to masker sammen

 

Begynn med å legge opp 25 masker på tre strømpepinner. Du kan eventuelt også bruke magic-loop-teknikken hvis du foretrekker det. Eggevarmeren strikkes rundt.

Strikk 4 omganger ribb (1r 1v).

Strikk 8 omganger glattstrikk (kun rette masker).

 

Nå skal vi forme toppen på eggevarmeren.

Rad 13: (4r, 2smn) til siste maske, 1r.

Rad 14: Flytt 1 maske over på pinnen uten å strikke den, strikk vrangt til siste maske, 1r.

Rad 15: (3r, 2smn) til siste maske, 1r.

Rad 16: Gjenta rad 14.

Rad 17: (2r, 2smn) til siste maske, 1r.

Rad 18: Gjenta rad 14.

Rad 19: (1r, 2smn) til siste maske, 1r.

Rad 20: Gjenta rad 14.

Rad 21: (2smn) til siste maske, 1r. Nå skal du ha 5 masker igjen.

 

Klipp garnet cirka 5 cm unna eggevarmeren din. Bruk en garnnål og trekk garnet gjennom maskene og fest på innsiden. For å unngå en spiss topp på eggevarmeren kan det være lurt å stramme tråden gjennom toppen av eggevarmeren.

 

Kaninører (lag 2)

Legg opp 9 masker på en strømpepinne.

Strikk 8 omganger ribb.

(1r, 2smn, løft den første masken over den siste), (1r, 2smn, løft den første masken over den siste), 3smn. Nå skal du ha 3 masker igjen.

Klipp garnet cirka 5 cm unna kaninøret ditt. Bruk en garnnål og trekk garnet gjennom maskene og fest på innsiden. Monter ørene på toppen av eggevarmeren.

 

Kyllinghår

For å lage den lille hårdusken på toppen av kyllingen surret jeg garn rundt to fingre til jeg hadde en relativt tykk garnmengde rundt fingrene mine. Deretter knøt jeg en liten tråd rundt garnmengden mellom fingrene mine, slik at jeg endte opp med en slags sløyfe. Til slutt klipte jeg opp løkkene, slik at jeg endte opp med en liten dusk som jeg festet på toppen av eggevarmeren.

 

Nå er det eneste eggevarmerene mangler noen ansikter! Jeg broderte på øyne og nese på kaninen, og supplementerte de broderte øynene til kyllingen med et nebb laget av restestoffer. Her kan du være kreativ! Bruk gjerne maskestrukturen til eggevarmerene som en guide slik at øynene er på linje. Helt til slutt fester du alle trådene på innsiden.

 

Lykke til! Vis gjerne frem hva du har laget, og tagg oss på instagram! Bruk hashtaggen #somsenteretdiy, og tagg @somsenteret. Vi digger å se hva dere lager!