Sy sammen med maskesting – Gjør masken din usynlig! – Sømsenteret

Sy sammen med maskesting – Gjør masken din usynlig! – Sømsenteret

Har du strikket sokker som trenger en god avslutning på tåen? Sitter du på to strikkede lapper du gjerne skulle sømløst sydd sammen? Strikker du en lettere genser som skal ha en usynlig skuldersøm? Da kan det passe perfekt å sy sammen med maskesting! Dette er en teknikk man bruker for å sy sammen to strikkede deler med en søm som forsvinner i strikketøyet.

Teknikken kan oppleves som noe komplisert, så vi har laget en video for å vise hvordan du kan sy sammen med maskesting.

Slik går du frem for å sy sammen med maskesting:

Til denne teknikken skal maskene du skal sy sammen fordeles på to pinner. Dersom du har strikket rundt skal du altså fordele maskene jevnt på to pinner. Strikketøyet legges slik at rettsiden peker ut, og vrangsiden peker inn. Garnet du bruker for å sy sammen maskene skal sitte fast i pinnen lengst fra deg.

1b1e34c9 A016 C5ff 8a5c 2f30da3d3dab

Begynn med å feste tråden!

For å starte trær du garnet med en garnnål gjennom den første masken på pinnen nærmest deg som om den skulle strikkes vrangt. Trekk garnet gjennom. Træ så nålen inn i den første masken på pinnen lengst fra deg som om den skulle strikkes rett. Trekk garnet gjennom. Nå er tråden din festet!

Teknikken består av fire trinn som gjentas:

  1. Træ nålen gjennom første maske på pinnen nærmest deg som om den skulle strikkes rett. Løft masken av pinnen og trekk garnet gjennom.
  2. Træ nålen gjennom neste maske på pinnen nærmest deg som om den skulle strikkes vrangt. La masken stå på pinnen og trekk garnet gjennom.
  3. Træ nålen gjennom første maske på pinnen lengst fra deg som om den skulle strikkes vrangt. Løft masken av pinnen og trekk garnet gjennom.
  4. Træ nålen gjennom neste maske på pinnen nærmest deg som om den skulle strikkes rett. La masken stå på pinnen og trekk garnet gjennom.

Og slik gjentar du! Det virker litt komplisert i begynnelsen, men etter en stund kommer du inn i en fin rytme. Det kan være lurt å teste teknikken på en prøvelapp først slik at du slipper å lete etter rytmen midt i prosjektet ditt.

Fe718b16 219e D3c6 935e Eb6f1be6fa22

Trenger du en mer slitesterk søm enn denne? Vi demonstrerte en slitesterk skuldersøm i det forrige blogginnlegget vårt!

Garnet brukt i videoen er DSA Pus som du finner i vår nettbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *