Slik kan du sy sammen skuldre når du strikker – Sømsenteret

Skal du sy sammen skuldre på et plagg du har strikket? Da kan det være lurt å benytte seg av denne teknikken! I en skuldersøm er det viktig at du setter sammen plagget med en solid og stabil teknikk. Strikkede plagg er ofte litt tyngre, så skuldrene er mye utsatt for slitasje. For å gjøre det så enkelt som mulig har vi laget en kjapp video der vi viser frem teknikken. Garnet brukt i videoen er Du Store Alpakkas Pus.

Slik går du frem for å sy sammen skuldre:

Denne skuldersømmen strikkes fra vrangen, så begynn med å vrenge plagget ditt. Maskene til bak- og forstykket skal ligge paralelt ved siden av hverandre. Bruk en tredje pinne til å strikke sammen den ytterste masken på hver pinne. Gjør dette to ganger, slik at du nå har to masker på den tredje pinnen din. Løft den første masken over den andre, akkurat slik man vanligvis gjør når man feller masker. Slik fortsetter du langs hele skulderen. Slik ender du opp med en veldig sterk skuldersøm.

Fe718b16 219e D3c6 935e Eb6f1be6fa22

Denne teknikken for å sy sammen skuldre kan brukes til mange forskjellige ting, ikke bare skuldre! Alle områder på et plagg som gjennomgår mye slitasje kan passer perfekt til denne sømmen. I dette tilfellet har vi benyttet oss av en kontrasttråd, men dersom du bruker en tråd i samme farge vil sømmen forsvinne mer inn i plagget.

Trenger du flere tips til strikkingen din? Vi har et stort utvalg tips og triks i strikkekategorien på bloggen vår!