Hvordan strikke på rundpinne for nybegynnere – Sømsenteret

Hvordan strikke på rundpinne for nybegynnere – Sømsenteret

Strikkeoppskrifter som er merket som «nybegynnervennlig» består vanligvis av paneler man strikker flatt, før man monterer dem sammen til slutt. Det å strikke med rundpinner kan dermed fort sees på som en teknikk for viderekomne, og mange nybegynnere styrer unna rundpinnene. Det stemmer ikke! Mange nybegynnere, meg selv inkludert, synes faktisk det kan være enklere å strikke med rundpinner. Men hvordan fungerer det?

Dette trenger du

Garn

Alt garn du kan strikke flatt kan du også strikke rundt. Vi har et godt utvalg garn i vår nettbutikk.

Rundpinner

Rundpinner er to strikkepinner som er festet sammen med en vaier, slik at du ender opp med en ring. De mest populære rundpinnene vi har fåes kjøpt separat fra vaieren, slik at du kan skifte ut vaiere og pinnestørrelse. Dermed slipper du å måtte kjøpe mange forskjellige rundpinner når det eneste du egentlig trenger er et par forskjellige vaierlengder og pinnestørrelser.

Hvordan strikke på rundpinne

Til å begynne med må du legge opp maskene du skal ha, akkurat slik du gjør det når du strikker med vanlige strikkepinner. Hvis du ikke har lagt opp masker før kan du se en metode i youtubevideoen vår der vi strikker et nybegynnervennlig skjerf. Det eneste som er annerledes, er at du legger opp en maske flere enn oppskriften sier. Dersom du for eksempel følger en lueoppskrift der du trenger 90 masker, legger du altså opp 91 masker.

Nå skal du slå sammen den første og siste masken slik at du har en ubrutt ring med masker. Før du gjør det er det utrolig viktig at du sjekker at raden din med masker ikke har vridd seg underveis. Det er kjedelig å bruke masse tid på strikkingen, også oppdage at alt må rekkes opp igjen! Når du er helt sikker på at maskene ligger rett rundt hele vaieren flytter du den første masken du lagde over på den andre pinnen. Nå skal den ligge ved siden av den siste masken du lagde. Stikk strikkepinnen inni den siste masken du har laget, løft den forsiktig over den siste masken din og slipp den av pinnen. Når du nå strammer tråden, sikres masken rundt den første masken din. Nå skal du ha riktig antall masker i en ubrutt sirkel. Slik får du en veldig fin og jevn start på rundpinneprosjektet ditt!

… nesten klar!

Female,hand,with,knitting,,plush,yarn,and,circular,knitting,needles.

Før du nå går i gang med strikkingen anbefaler vi at du plasserer en markør på pinnen slik at du holder styr på når omgangene dine starter og stopper. Deretter er det bare å strikke rundt i den teknikken du ønsker. Med rundpinner har du en stor fordel hvis du strikker glattstrikk, ettersom du ikke trenger å strikke vrange omganger. Dermed går strikkingen ekstra raskt, og med litt trening trenger du ikke engang å se på pinnene dine mens du jobber!

Så enkelt er det!

Forhåpentligvis har du nå en god oversikt over hvordan strikke på rundpinne! Vi gleder oss alltid over å se hva dere jobber med, tagg oss på instagram! Bruk hashtaggen #somsenteretdiy, og tagg @somsenteret. Vi digger å se hva dere lager!