Skal du strikke julegaver? Her er 5 tips til hva du kan lage

Skal du strikke julegaver? Her er 5 tips til hva du kan lage

Har du lyst å gi en litt mer personlig gave enn det du får kjøpt i butikken? Da foreslår vi å strikke julegaver! Her har vi funnet 5 tips til hva du enkelt kan strikke til julegave for venner og bekjente.

1) Tovet Marius-votter

Marius votter er noe som alle vil bli glade for. Dette blir fort en favoritt gjennom den kalde vinteren. Når du velger å strikke julegaver selv får du også velge hvilken farge og mønster gavene skal ha. Marius vottene strikkes med tykke pinner og toves i vaskemaskinen etterpå. Les hvordan tove garn om du lurer på hvordan toving utføres. Garn som egner seg til dette er garn av animalske fibre som ull, alpakka, kamel, kasjmir og angora. Oppskrift på tovet Marius votter finner du på Sandnes Garn.

Strikket julegave tips av tovet, gule marius-votter.

 

2) Raggsokker

Hjemmestrikkede sokker er noe som aldri kan slå feil. Når det begynner å bli kaldt ute er det alltid godt å kunne ta på seg noen varme og gode sokker. Og enda bedre er det når de er spesial lagd til deg. Selv om sokker kan høres ut som en smal sak å strikke kan helen være litt vrien å få til bra. Her finner du en god oppskrift på sokker.

Rød og blå raggsokker som er hjemmestrikket.

 

3) Grytekluter

Nye hjemmelagde grytekluter til mor eller bestemor er en klassiker. Og dette er noe du klarer å strikke på en fei. Her kan du strikke i utgått garn av 50% akryl og 50% bomull. Men om du strikker de i 100% bomull funker den utmerket som vaskeklut. Oppskrift på grytekluter finner du på Sandnes Garn.

Strikket gryteklut brukes til å ta ut lasagne fra ovnen.

 

4) Ølvott

Ølvott er noe vi er sikker på kommer til å falle i smak hos bror, kjæreste eller far i huset. Den perfekte måte å kunne nyte noen kalde drikkevarer ute i kulde uten å fryse fingrene av seg. Her har du også muligheten til å velge helt selv hvordan mønster og farger votten skal ha. Oppskrift på Marius drikkevott finner du på Sandnes Garn.

Strikket Marius drikkevott.

 

5) STRIKK RUDOLF

Se på dette nydelige lille reinsdyret som kan bli ditt med litt tålmodighet og inspirasjon. Den perfekte gave til mor og far, eller bestemor og bestefar. Vesle Rudolf er strikket i Pandora garn, mens antrekket hans er strikket i Petunia garn. Oppskriften (PT 156-8) kan dere bestille hos oss!

Rudolf som strikket julegave tips.

 

Nå håper vi at du har funnet de tipsene du trenger for å strikke din hjemmelagde julegave!

Les også FORSKJELLEN MELLOM METALL OG BAMBUS STRIKKEPINNER

Se alle våre juletilbud på garn her, eller se alle tilbud på julegaver.