Sy en varm vognpose til vintermånedene – Sømsenteret

Skal du ut på trilletur i kulda, men du har ikke lyst til å kjøpe en varm vognpose som alle andre har? Sy en varm vognpose til vintermånedene selv! Her er det noen tips og triks til hvordan du syr egen varm vognpose til vinteren. Man kan i prinsippet bruke hva som helst stoff eller vatteringer når man skal sy vognpose, men fleece er noe som er veldig lett å jobbe med for nybegynnere. Med fleece har du også fordelen med at det rakner ikke når man jobber med det. Man kan sy med både 2 og 3 fleece lag, alt avhenger av hvor varm du vil at vognposen skal være, og hvor tykk fleecen er. Her er det også lurt å bruke kvalitets fleece da den er mer holdbar og lettere å jobbe med.

For å sy i fleece kan man bruke vanlig synål og sytråd, men det kan være greit å ha en symaskin med overtransportør fordi man jobber med ganske tykt stoff. Overtransportøren vil hjelpe til å trekke det tykke stoffet jevnt og fint, og unngå at stoffet setter seg fast. Symaskiner som kommer med overtransportør er blant annet Pfaff ambition™ 610. Dette er en symaskin som passer til både nybegynnere og erfaren, og er en symaskin du kan ha det gøy med i mange år fremover. Om man ikke ønsker å bruke så mye så er også Pfaff Passport 2.0 et godt alternativ.

Elegant og funksjonell vognpose

En måte vi synes er veldig elegant og funksjonelt er hvis man syr en glidelås langs hele kanten av forstykket, så hele forstykket kan tas av. Det betyr at man må ha 2 delbare glidelåser. Stoffet klipper man til med 1-2 cm søm monn og legger utsiden mot utsiden. Glidelåsen deles og festes på riktig sted med knappenåler før man syr rundt kantene. En liten spalte må være åpen så man får vrengt delene med sømmene inn og glidelåser og riktig stoffside ut. Så lukker du disse spaltene til slutt. Om du gjør det slik blir vognposen i prinsippet vendbar.

Lykke til!

Les også VÅRE ANBEFALINGER TIL EN BILLIG MEN BRA SYMASKIN

For flere produkter sjekk ut sømsenteret.no