Sy ditt eget festantrekk

Sy ditt eget festantrekk

Denne uken skal deltagerne i det store symesterskapet lage et glamorøst festantrekk, men det er en liten twist. Istedenfor å bruke nye stoffer og materialer, skal de bruke gamle og utdaterte klær. Vi har samlet noen tips og triks her som kan hjelpe deg om du føler deg inspirert til å lage ditt eget festantrekk etter kveldens episode!

 

Skill deg ut med et festantrekk du har sydd selv

Det å sy om et gammelt plagg er både skånsomt for lommeboka og miljøet. I tillegg til at du vil skille deg ut med et unikt festantrekk, vil du også ha det gøy i prosessen. Og det trenger ikke være så vanskelig heller! Det finnes mange enkle grep du kan gjøre for å fornye et gammelt plagg til et nytt festantrekk. Selv om du ikke er den flinkeste til å sy. En av de vanligste grunnene til at et plagg blir hengene i skapet er at det ikke lenger passer så bra – kanskje det aldri gjorde det heller?

Har du en kjole som kanskje har blitt litt kort kan du forlenge den ved å sy på et lite stykke stoff, eller et fint bånd nederst. Man kan også sy opp en kjole som er for lang, eller sy inn en kjole som har blitt for stor. Enkle grep som dette, som gjør at plagget føles som skreddersydd, kan være det som gjør at det igjen blir en av dine favoritt festantrekk.

 

Kun fantasien setter grenser

Sitter plagget som det skal, men du er lei av hvordan det ser ut? Da kan du bytte ut de gamle knappene, legge et finere bånd i midjen, eller gjøre justeringer på armene eller i halsen. Kun fantasien setter grenser. Du kan også kjøpe inn noe nytt stoff og bånd å sy på det gamle plagget for å freshe det opp!

Om du er klar for en litt større utfordring og ønsker å skape noe nytt er det viktig å ha et åpent sinn. I stedet for å la seg stoppe av plaggets tidligere form og snitt, se heller på stoffets mønster, farger og kvalitet. Du skal jo sy om plagget likevel.

Les også Sy din egen 50-talls kjole

Sjekk også ut nettbutikken vår for flere produkter!