Skal du sy med tvillingnål? Slik brukes den på en vanlig symaskin

Skal du sy med tvillingnål? Slik brukes den på en vanlig symaskin

Tvillingnål er kanskje noe du har hørt om, men aldri prøvd eller sett noen bruke. Hva er egentlig en tvillingnål? Hva bruker man den til? Og kan man sy med tvillingnål på en vanlig symaskin? Dette er noen av spørsmålene vi skal svare på her.

Hva er en tvillingnål?

Tvillingnål ligger litt i navnet hva det er. Det er to symaskinnåler i ett. Som vanlige nåler får du tvillingnåler til både vevde og strikkede stoffer, og de kommer med forskjellig avstand i mellom hverandre. Her er det egentlig ønsket bredde i mellom sømmen som bestemmer hvilken av breddene du skal bruke, men de vanligste tvillingsnålene er fra 2,5-3mm.

Hvordan sy med tvillingnål på vanlig symaskin?

Tvillingnål funger egentlig helt som en vanlig nål bare at det er to av de. Disse passer like godt inn i din vanlige symaskin, selv om de kanskje kan se litt skremmende ut. Den eneste forskjellen er at du må bruke to trådsneller isteden for en. Her trer du symaskinen nesten helt på samme måte som du ville gjort om du brukte vanlig nål. Eneste forskjellen er at du må tre begge trådene samtidig. Når det kommer til trådspenningen trer du hver tråd på hver sin side av tråspenningsplaten. Et lite tips kan være å skru opp trådspenningen litt, men noen nyere maskiner kommer med en egen tvillingnål innstilling.

Close Up,of,a,foot,of,a,sewing,machine,with,twin

Hva bruker man en tvillingnål til?

Ja, så hva bruker man egentlig en tvillingnål til. Tvillingnål er perfekt til å kante isteden for å bruke en coverlock maskin. Når man syr med tvillingnål på rettsøm får du to parallelle sømmer på toppen, også en sikksakk på undersiden. En slik søm blir veldig elastisk.

Lurer du på mer om nåler les HVILKEN NÅL TIL SYMASKINER? EN LITEN SYMASKINNÅL GUIDE

Om du vil se flere av våre produkter besøk SØMSENTERET.NO  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *