Klar for fest? Sy din egen ballkjole og få en unik kjole

Klar for fest? Sy din egen ballkjole og få en unik kjole

Skal du på ball og har lyst på en ballkjole som ingen andre har? Sy din egen ballkjole! Da er du sikker på at ingen andre kommer til å ha den samme kjolen som deg. Enten du velger å sy den fra scratch eller om du syr om en gammel kjole eller andre plagg, så har vi noen tips og triks her som kan hjelpe deg igjennom prosessen.

Årets symesterskap har fokus på gjenbruk. Er du som oss og samler inspirasjon til hva du kan sy om fra de ulike episodene? Denne uken har ihvertfall gitt oss inspirasjon til å ville sy en ballkjole.

Sy om noe gammelt til en ny ballkjole

Har du en gammel kjole som bare ligger og støver ned i skapet? Dette er det perfekte utgangspunktet for å sy en helt ny og unik ballkjole. Det kan være lurt å tenke gjennom hvordan du ønsker at ballkjolen skal se ut, og til hvilken anledning den skal passe. Passer det for eksempel med mye tyll eller ønsker du den glatt og elegant? Er det OK å klippe mye i kjolen eller ønsker du å beholde stilen den har? Det er kanskje bare noen enkle grep som trengs for at den skal bli drømme ballkjolen. Kjøp et fint bånd å fest på midjen. Utrolig hva et fint bånd kan gjøre med en gammel kjole. Du kan også bytte ut knappene med et par nye. Dette er små justeringer som kan gjøre en stor forskjell, men som fortsatt bevarer mye av kjolens uttrykk.

Om du er klar for litt større utfordringer kan du endre snittet eller form på kjolen. Har kjolen et fint mønster du ønsker å få frem, eller har den en overdel du ikke er fornøyd med? Resultatet kan bli virkelig unikt ved å kombinere to kjoler. Sy om overdelen eller bruk stoffet til den ene for å sy inn nye detaljer i ballkjolen. Kun fantasien setter grenser for hva du kan gjøre!

Sy en helt ny ballkjole

Her har du ganske mange valg om hva du vil gjøre. Men vi har valgt ut noen tips her for å hjelpe deg. Velg stoff! Her må du egentlig bare finne noe du synes er fint. Alle farger og stoff-mønstre kan passe til en kjole. Men du bør helst velge et tynt mykt stoff. Dette gjør at kjolen faller pent. Om du syr i stivt stoff blir kjolen fort stiv og kantete. Ønsker du å sy en kjole i silke har vi noen tips til hvordan du skal sy i silke her. Om du ikke vil lage ditt eget mønster finnes det store utvalg av forskjellige ferdig mønster du bare kan klippe ut og legge oppå stoffet å klippe etter. Se utvalg av mønstre her.

Utstyr du trenger for å sy

Selv om det kan virke som du trenger et hav av utstyr for å klare å sy en ballkjole så er det ikke det. Det du trenger er nål, tråd, målebånd, stoff, saks og symaskin.

Vi ønsker deg lykke til med ditt syprosjekt!

Les også: SY DITT EGET FESTANTREKK

For flere produkter sjekk ut sømsenteret.no