Trenger du ideer til brodering? Her er tre gode tips! – Sømsenterets blogg

Er du ute etter ideer for brodering? Vi har akkurat det du trenger for å få hjulene i gang!

I det forrige blogginnlegget vårt gikk vi gjennom de 12 mest brukte broderistingene, som alle er supre for nybegynnere. Nå er det på tide å bruke det du har lært! Som nybegynner kan det være vanskelig å forstå hvordan man kan bruke de forskjellige stingene. Derfor kan det vært lurt å starte med et mønster!

DMC sine broderimønstre

Hvis du tar en titt på nettsiden til DMC – produsenten av broderitrådene vi selger i vår nettbutikk vil du finne et stort utvalg gratis broderimønstre. I disse mønstrene ser du hvilke broderisting de har benyttet seg av, samt hvilket garn, hvor mange tråder og hvilken farge. Dermed er det enkelt å finne mange ideer til brodering du liker, og fylle handlekurven med de trådene de anbefaler! Her er noen av våre favoritter:

Hvor søte er ikke disse biene? Dette motivet er så supert fordi du kan tilpasse det så mye! Kanskje du kan brodere en liten bie på skjorten din? Eller har du en flekk på buksene dine du ikke får bort? Da er disse perfekte!
Jeg elsker dette målebåndet! Motivet kommer fra en liten serie med broderte sytilbehør – perfekt å brodere på prosjektveskene dine! Eller kanskje på en totebag? Hva med toalettmappen du syr i gave til den syglade vennen din?
Jeg er så klar for vår! Og det var nok det som gjorde at dette vårlige broderimønsteret snakket sånn til meg. Dette motivet passer like godt i en ramme på veggen som det gjør på baklommen til dongeribuksene dine.

Permin broderisett

En annen god løsning hvis du er ute etter ideer til brodering er ferdiglagde broderisett. Vi selger et godt utvalg av Permin broderisett i vår nettbutikk. Her får du alt du trenger for å lage det avbildede motivet i en pakke, inkludert broderistoff og broderinål! Vi har valgt ut et par favoritter:

BroderisettLekkert broderisett med alt du trenger for å brodere den sorte duken avbildet. Kontrasten mellom det sorte stoffet og de fargerike blomstene er skikkelig lekker!
LindukDenne linduken med ginko broderi gir skikkelig vårstemning! Kanskje kan man også bruke den samme teknikken til å brodere andre ting?

Punch Needle

Har du lyst til å prøve noe litt annet? Punch needle er en broderiteknikk som er skikkelig i vinden for tiden! Basert på ditt eget ambisjonsnivå kan du brodere myke strykelapper eller rett i stoffet. Hvis du er skikkelig ambisiøs kan du til og med lage et teppe!

Hvis du er nysgjerrig på teknikken har vi laget en youtube-video og instagrampost som går gjennom prosessen for å lage en patch:

Du kan også finne oppskrifter til punch needle motiver hos DMC! Her er våre favoritter:

Superflott blomstermotiv! Dette relativt enkle motivet kan gi mange ideer til brodering – det trenger ikke å være avansert for å bli effektfullt.
Her får man et supert eksempel på hvordan resultatet blir med litt eksperimentering med teksturer! Ved å blande flere garn av forskjellige tykkelser kan man få veldig spennende resultater. Kanskje dette er det perfekte prosjektet for å kvitte seg med garnrestene?

Fikk dette inspirasjonen i gang? Det gjorde det i alle fall for meg! Jeg håper du også blir med og fyller innetiden med broderi og mindfullness. Tagg oss gjerne på instagram hvis du publiserer verkene dine @somsenteret og bruk vår hashtag #somsenteretdiy, vi digger å se hva dere lager!