5 tips til deg som skal sy julegaver selv

5 tips til deg som skal sy julegaver selv

Har du lyst til å sy julegaver for å gjøre gaven litt mer personlig? Her har vi funnet 5 fine tips som alle klarer å sy i julegaver!

Sy putetrekk i julegave

Putetrekk er enkelt og noe de fleste vil bli glade for! Her er det kun fantasien som setter grenser for hvilket mønster og stoff trekket skal være av. Putetrekk er også noe alle kan få til å sy! Alt du trenger er nål og tråd, symaskin, målebånd, saks og knappenål. Enkel oppskrift på putetrekk finner du på bloggen vår.

Inspirasjon til å sy julegaver, puter med putetrekk i stripete mønster og ulike farger.

Lag handlenett

Handlenett er den perfekte julegave til den som handler mye! Her har du muligheten til å gjøre om noe som ellers ville vært et kjedelig handlenett, til noe man kan bruke med stolthet på handleturene. Det er også en fin gave til den miljøbevisste som nå kan bruke et handlenett laget spesielt til dem. Oppskrift på handlenett finner du i et annet blogginnlegg fra oss.

Rosa handlenett.

Sy sirkelskjørt

Sirkelskjørt er den perfekte julegave å sy til de som liker å ha klær som ingen andre har. Her igjen er det kun fantasien som setter grenser for hvordan mønster og tekstil skjørtet skal ha. Enkel og rask oppskrift på sirkelskjørt finner du på bloggen til Ida.

Rødt sirkelskjørt du kan sy i julegave.

Lag scrunchies

Scrunchies er en enkel og fin julegave til de som liker å ha fin hårpynt. Dette er noe som tar kort tid å lage og krever svært lite materiale og utstyr. Se video av Design By Me på hvordan du lager Scrunchies av stoffrester du har.

Rosa, grå og blå scrunchies på håndledd.

 

Sy en sløyfe

Kjenner du noen som ikke har sløyfe til å ha i dressen, eller som har en fryktelig stygg sløyfe? Gi dem en hjemmelagd sløyfe i julegave! På denne måten sørger du for at de kommer med den kuleste sløyfen neste gang dressen eller andre finklær skal på. Ingrid Bergtun har en enkel og oversiktlig oppskrift på sløyfe.

Sløyfe

Da håper vi at du har funnet noen gode tips på hva du kan sy i julegaver!

Sjekk også ut SKAL DU STRIKKE JULEGAVER? HER ER 5 TIPS TIL HVA DU KAN LAGE

God jul fra oss på Sømsenteret! 🙂