Hekle ditt eget nett | Gratis oppskrift | Blogg | Sømsenteret

Hekle ditt eget nett | Gratis oppskrift | Blogg | Sømsenteret

Bomullsgarn kan brukes til så mangt – blant annet til å hekle kule handlenett! Vi gir deg en oppskrift som kan tilpasses etter ønsker & behov i denne posten!

Til dette nettet har vi brukt PT Petunia garn fra PT Design og en heklenål i str 3,5. Hvis du vil bruke andre garntyper eller garnmerker, så kan du se vårt utvalg av garn her.

Slik hekler du ditt eget nett

BASEN:

Hekle opp en kjede med luftmasker (lm) – lag kjeden på lang som du ønsker nettet skal være bredt i bunnen.

Når du er fornøyd med bredden, hekle fastmasker (fm) tilbake for å etablere «bunnen». Hekle gjennom et av maskebena til luftmaskene.

I enden av omgangen lager du er bue slik: hekle 6lm, 1 stavmaske (st) i siste lm, 3 lm, 1 st i samme lm.

Hekle videre rundt «bunnen» slik: 3 lm, 1st i hver 3. maske. Når du kommer til enden lager du bue på samme måte som over, og fortsetter med 3lm + 1st i hver 3. maske ut omgangen. De siste 3 lm fester du med en fastmaske (fm) i den tredje lm du startet med. Du har nå en avlang base med med gjevne hulrom.

NETTET:

Fortsett å hekle nettet slik: start hver omgang med å hekle 6 lm – disse er din førtse «stav» + 3 lm, videre hekler du en vanlig st i neste hulrom (3 lm fra sist omgang) + 3 lm – og gjentar hele veien rundt. Avslutt hver runde med 3 lm som festes med en fm i den tredje lm av de 6 du startet omgangen med. Hekle rundt og rundt til nettet er så høyd som du ønsker det.

STROPPENE:

Vi byttet til brukt garn i siste omgang for å avslutte og hekle håndtak. I første runde av håndtakene hekler du en omgang slik: 3 fm i hver lm-bue + 1 fm i stavmasken. Fortsett rundt med 1 fm i hver maske i 2-3 omganger for å etablere basen til håndtakene. Sett et merke i hver side av nettet på siste omgang. På neste omgang skal du lage en lm-kjede der du vil ha håndtak/stropper. Du bestemmer selv hvor korte/lange de skal være.

Hekle 1 fm i hver maske til der du ønsker håndtaket skal begynne, hekle en lm-kjede så lang som du ønsker stroppen/håndtaket, fortsett med 1 fm i hver maske videre på mande siden av nettet – pass på at du har likt antall fm fra sidemarkørene på hver side. Gjenta på andre siden av nettet, så du får to håndtak/stropper.

Så hekler du videre med 1 fm i hver maske, også over i lm til stroppene. Hekle så mange omganger du ønsker – til stroppene har den bredden du vil ha, og avslutt i slutten av omgangen.

Lag nettene så store/små som du vil. Lager du dem små, kan de erstatte de tynne plastposene til frukt & grønt på butikken. Trendy & miljøbevisst!